Inför operation

Ditt djur är inbokad för operation hos oss. För att ge de bästa förutsättningarna för en bra vistelse hos oss samt minimera riskerna för komplikation i samband med operationen ber vi dig som ägare om hjälp med några saker:

Hund

BAD: För att minimera risken för infektioner är hygienen viktig. Kvällen innan operationen ska hunden därför badas och schamponeras med vanligt hundschampo. Schamponera in, skölj ur, schamponera igen, skölj ur noga och torka hunden torr. Låt inte hunden smutsa ner sig igen efter badet.

SVÄLT: Kräkning under narkosen är farligt. Ge därför inte din hund någonting att äta på operationsdagens morgon. Fram till klockan 22 kvällen innan operation får hunden äta som vanligt. Vatten får hunden dock ha fri tillgång till fram tills ni kommer till oss.

RASTNING: För att din hund ska må bra innan, under och efter operationen är det viktigt att den är välrastad innan ni lämnar den här. En stor urinblåsa eller mycket avföring i tarmen är en besvärande faktor under operation både för hund och kirurg.

MEDICIN: Om din hund blivit ordinerad medicin innan operationen är det viktigt att den får sin medicin även på operationsdagens morgon. Det går bra att ge medicinen med en liten skinkbit eller ostskiva, om det är svårt att få i tabletten.

Katt

SVÄLT: Kräkning under narkosen är farligt. Ge därför inte din katt någonting att äta på operationsdagens morgon. Fram till klockan 22 kvällen innan operation får katten äta som vanligt. Vatten får katten dock ha fri tillgång till fram tills ni kommer till oss.

MEDICIN: Om din katt blivit ordinerad medicin innan operationen är det viktigt att den får sin medicin även på operationsdagens morgon.

Rengör gärna kattens låda på kvällen för att främja toa-besök under natten så slipper ni förhoppningsvis ”olyckor” i transportburen på väg till kliniken.

Gnagare

MAT: Gnagare ska INTE svältas inför operation. Ta med foder som gnagaren äter hemma och vattenflaska/skål.

MEDICIN: Om din gnagare blivit ordinerad medicin innan operationen är det viktigt att den får sin medicin även på operationsdagens morgon.

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Läs mer om hur kakor används.